Martins navlefnuller

En nullermand i navlen består af tusindvis af bitte bittesmå tøjpartikler, som hårene rundt om navlen og i navlen har ført spiralvist, cirkulært, ind i navlen. Man kan fjerne dem med et snuptag, og det er netop, hvad Martin gør. Han stikker pegefingeren ind i navlen og fører navlefnulleret ud og hjælper det på vej med tommelfingeren.
Han fnulrer navlefnulleret mellem fingrene og giver slip og lader det dale lynhurtigt mod det allerede beskidte parketgulv, hvor der er rester fra gårsdagens aftensmad, ris, ærter og kylling, hår fra hans kat og grus fra hans sko. Martin gør rent en gang om ugen, og dette er dagen før hans ugentlige rengøringsdag.
Navlefnulleret forsvinder blandt alt dette og udgør nu en anonym størrelse blandt alt det andet skidt.
Martin tøffer ud i køkkenet, åbner køleskabet, som er næsten tomt, tager en dåse øl. ”Knips” siger det med en sprød lyd, og han har med sin ene finger åbnet øllen. Han drikker i store, grådige slurke, tørrer sig om munden og siger ”ah”. Det var lige, hvad han havde brug for efter navlepilleriet.
Han sætter sig i sin lænestol i stuen med en god bog og smækker fødderne op på fodskamlen. Dagens dont er gjort, navlefnulleret er ude, og han kan nyde resten af dagen.