Om paaskrift

Jeg er uddannet cand.mag, i tysk og historie fra Roskilde Universitet, herunder med et par semestre i Potsdam. Min personlige rejse efter endt uddannelse har bragt mig forbi psykiatrien og senere forbi Outsideren, hvor jeg har været frivillig og blandt andet skrevet artikler og blogindlæg. Undervejs har jeg hevet utallige skønlitterære bøger ned fra hylderne på biblioteket og rejst ind i dem. Min personlige rejse har også givet mig lejlighed til at skrive mere og udvikle mig på skrift på en helt anden måde, end hvis alting var forløbet efter planen, da jeg stod med eksamensbeviset i hånden i 2010.

Det er rejsen og vejen, der er spændende og udviklende, og jeg ser omvejen og erfaringerne som langt mere værdifulde end den slagne vej og endemålet. Omvendt farer vi forvildede rundt, hvis vi ikke er noget mål og nogen retning i livet – men nogle gange må man i en anden retning, end den først antagne. Som så meget andet er det en balancegang.

Jeg har samlet digte, noveller og fortællinger på min hjemmeside.

Digtene og fortællingerne opstår gerne under mine gåture i København, hvor de fleste af fotografierne også stammer fra. Gåture rundt på rejsemål er også karakteristiske for mine rejsebeskrivelser, og mine digte kan både være fortællende eller reporterende fra gadelivet, og hvad jeg ellers oplever og tænker over.

På skrift kan mine mange indtryk i dagligdagen udtrykkes påny og mere komprimeret, med visuelle billeder og leg med ord. Fantasien kan få frit spil, sætninger kan vendes på hovedet, posen kan rystes, og der kan komme nyt liv i ord.

Jeg håber, at du vil dykke ned i nogle af mine tekster, blive inspireret, underholdt, fornøjet – eller hvad  du end måtte blive. Du må meget gerne skrive en kommentar eller anbefale siden videre til andre, der kunne blive glade for at læse om lidt af hvert.

Kort fortalt og på digtform handler paaskrift.dk om:

Jeg noterer ord ned i ny og næ
Sætninger med og uden mening og sammenhæng
Tastet ind på mobilen og computeren
Skrevet ned på papir af enhver slags
Ord og sætninger finder sammen i mig
Jeg holder dem fast og fastholder dem på skrift
Jeg samler mine ord til tekster på skrift
På skrift

Grethe Kildegaard Nielsen, november 2016