På visit hos Gangsteren

Gangsteren med signetringe på fingrene i guld og sølv. Gangsteren med ondskab i blikket med de grå øjne under de sorte, lige øjenbryn og det sorte velpomerede hår. Gangsteren i gråt jakkesæt, rødt slips og hvid skjorte, så han næsten ligner en konfirmand. Gangsteren retter sit blik mod manden over for det velpudsede, blanke mahogniskrivebord med bunker af papir i sirlige stakker.
”Har du løst opgaven tilfredsstillende?”
”Ja” pruster manden over for Gangsteren, hvis konturer knap kan anes af manden på grund af den dunkle belysning og kun lette strejf af solstråler, der kommer ind af ruderne bag Gangsteren.
”Hvor er beviserne?,” siger Gangsteren og trommer sine fingre, så manden kan høre, at bordet er af massivt træ, og det får ham til at kigge nervøst mod det mørkegrønne gulvtæppe med sirlige mønstre.
”He-her” hikster manden, som er bebrillet og har et let kejtet udseende.
”Lad mig se,” siger Gangsteren og kigger direkte ind i Brilleabens øjne, som flakker.
Brilleaben rækker et dokument frem til gangsteren
”Hmm, det beviser jo ikke noget,” siger Gangsteren, da han har skimmet dokumentet let igennem.
”Jo, jo det gør” siger Brilleaben nervøst. ”Du kan se på nekrologerne, at Arvid Thomsen og Siri Larsen er døde”, får Brilleaben frem.
”Ja, men de kan jo være forfalskede.”
”Nej, de er hentet fra Dagbladet Køge,” prøver Brilleaben at overbevise Gangsteren med.
”Okay, så lad gå. Her er dine 20.000,” siger Gangsteren og skubber pengesedler hen mod Brilleaben.
”Tak” får Brilleaben over sine læber. Han tager pengene og går sin vej og lader Gangsteren alene tilbage i det næsten bare kontor, hvor en enkelt palme står i det ene hjørne og kaster en dekorativ skygge over gulvet.