Sydhavnen 1. juledag

Sneen knirker under mine fødder på Vestre Kirkegård, og det lyder bedre med lukkede øjne.
Vejene er spejlblanke, så jeg glider langsomt ud på Sydbanestien igen og traver op mod Sydhavn Station og laver fodspor på en snehvid bænk.
Der er pletvist isglatte fortove i Sydhavnen. Tilfældige flokke og ensomme trasker forbi.
Desi Corner er lukket, hvem vil også købe sådan noget mad 1. juledag, og maden er heller ikke god der. En kvinde kommer ud fra kebabstedet ved Fakta med købemad i hånden.
Danske Bank er en spillehal, og jeg opdager, at Arbejdernes Landsbank nu er en Folkekirkens Nødhjælp-genbrugsbutik. Nordea er også en genbrugs.
En overvægtig kvinde triller forbi med sin trillet og tømmer sin grønne Tuborgdåse i et drag.
En grøn affaldsspand hænger skævt på den skæve lygtepæl med et skævt træ indeni. Foroven er der et lille juletræ med lyskæder. Lyskæderne er gået ud i grantræerne i højre side af vejen.
Nogle henter forsyninger i Sydhavnen Mini Marked. Andre står og tømmer dem på Mozarts Plads i en lille sluttet kreds. Sneen er langt fra ubetrådt på Mozarts Plads. En flaskesamler med grønne Crocs finder held i affaldsspanden.
Grønthandlerne holder åbent, både den gnavne ved Fakta og den søde på Mozartsvej, hvor næsten alle butikker hedder noget med Mozart. Selv Amoza Blomster og mere ligetil Mozart Bodega, Mozarts Grill, Mozart Frugt & Grønt, Mozart Bageri.
Postkassen er allerede sprunget i stykker, og siderne ligger som en rød, buet strimmel på jorden. På græsset ved siden af hundeparken på Sjælør Boulevard trækker en far sin lyserøde datter på en kælk.
Ved Sjælør Station ankommer to 4A-busser – ikke at forveksle med A4-papir – samtidig og lyser gult op. Croissanterne i 7-Eleven sender duftbølger ud.
Jeg sjosker videre og krydser sneen i vejkanten på Carl Jacobsens Vej og ødelægger fuglespor. Så forsøger jeg, om isen kan bære mig, men jeg må konstatere, at det bare er sjap.